Kahve Falı

Kahve Falı nedir, Nasıl Bakılır? Tarihçesi, çeşitleri hakkında merak ettiğiniz herşey. Ayrıca Telefonda Online kesin çıkan Fal için doğru adrestese geldiniz..

Kahve Falı, Anavatanı Afrika olan kahvenin, Yemen Valisi Özdemir Paşa tarafından dönemin Osmanlı İmparatoru Kanuni Sultan Süleyman’a hediye olarak getirilmesiyle birlikte kahvenin dünya yolculuğu başlamış olacaktır. 16.yüzyılda Dönemin en büyük imparatorluğu olan Osmanlı aracılığıyla kahve Avrupa’ya oradan da bütün dünyaya yayılmaya hazırdı. Ayrıca Kahve Fal olarak bakılmaktadır.

Kahve Falı’nın Tarihçesi

Öncelikle Kahve çekirdeğini kendine has bir teknikle pudra kıvamında çekilmelidir. Kısık ateşte demlendirerek pişiren ve telvesini fincanda bırakarak tüketen Türkler; Kendine has bir kahve biçimi oluşturmuştur. Ayrıca bütün dünyada bu kahve çeşidine Türk Kahvesi denilmiştir. Ve denilmeye devam edilmektedir.

Türklerin bu kendine has kahve içme biçimleri vardır. İşte bu beraberinde kahve falı denilen fal çeşidinin ortaya çıkmasına neden olacaktır.

Doğu’nun ve Batı’nın mistik öğelerini kendi bünyesinde harmanlayan Osmanlı İmparatorluğu’nda birçok fal çeşidi zaten biliniyordu. Ayrıca oldukça yaygın bir şekilde uygulamaktaydı. Fakat kahve falının temelleri tamamen sarayın içinde atıldı.

Kahvenin, Payitaht’a girmesiyle birlikte popüler olması o kadar hızlı bir şekilde gerçekleşmiştir ki; önce sarayda sonra da şehrin her bir köşesinde kahve içmeden güne başlanmaz hale gelinmiştir. Kahve bir müddet yalnızca sarayda tüketilen bir içecek konumunda kalmıştır. Temini zor ve pahalı bir içecektir. Özellikle haremde sultanlar arasında; mücevher ve ipek kıyafetlerden bile çok talep gören bir ürün haline gelmiştir.

16. Yüzyılda Kahve Falı

Haremdeki cariyeler zaman içerisinde içilen kahvenin telvesine bakarak gelecek hakkında kehanetler üretmeye başlamışlardır. Ayrıca kahve falının temelleri haremde atılmıştır. Bazı saray cariyeleri kahve falında zamanla ustalaşmışlardır. Ortaya attıkları kehanetler muazzam ölçülerde isabetli olmaya başlayınca, kahve falının şöhreti bütün Payitaht’a yayılmıştır.

Hatta rivayete göre kahve falıyla ortaya atılan kehanetlerden korkan birçok insan kahvenin yasaklanması için dönemin şeyhülislamına arzuhaller bile yazmışlardır. Fakat bizzat padişah tarafından kahve çok seviliyordu. Bu dönemde yasaklanmamıştır. Ayrıca şehrin her yerinde kahve dükkanları açmak bizzat saray tarafından teşvik edilmiştir.. Bu dönemden sonra kahvenin Osmanlı’da yasaklanması 4 Murat döneminde gerçekleşecektir.

Online fal baktır. Ankara fal, istanbul fal, online canlı fal.

Kahve Falına Nasıl Bakılır:

Kahvenin, Yemen’den payitahta yolculuğunda kendine has demleme tekniğiyle Türklere özgü bir kahve çeşidinin ortaya çıkmasıyla kahve falı ortaya çıkmıştır. Ayrıca Kahve falının ortaya çıkmasını sağlayan unsur, kahvenin Türk usulü demle şeklidir. Çünkü Dünyada posasından ayrılmadan demlenip içilen tek kahve çeşidi Türk kahvesidir.

Diğer kahvelerin aksine Türk kahvesi dibindeki telvesi süzülmeden fincanda servis edilmektedir. Bu durum içilen kahvenin dibinde kalan telvesinde oluşan sembol ve şekillerin çeşitli kehanetler olarak okunabilmesi durumunu oluşturmuş ve böylece kahve falı ortaya çıkmıştır.

Kahve falına, fala baktırmak isteyen kişinin Türk kahvesi içmesi ve içtiği kahveyi niyet ettikten sonra tabağı fincanın üstüne kapatıp saat yönünde ters çevirerek soğumaya bırakmasıyla başlanır. Genellikle soğumaya bırakılan kahve fincanın üzerine kişinin üzerinde taşıdığı metal bir aksesuarı konmaktadır. Ayrıca Bunun kişinin enerjisinin fincana sirayet edeceği, bu vesileyle falın daha net sonuçlar vereceğine inanılmaktadır. Bazı durumlarda da kişi fincanın üzerine bozuk para koyarak ritüeli tamamlar. Bu teknik Osmanlı’dan gelen bir gelenektir. Bu geleneğin nedeni falına baktıran kişinin kahveyi pişiren kişiye bahşiş vermesi ve aracıyı onurlandırmasıdır. Böylece falın daha hayırlı çıkacağı üzerine bir niyetten ileri gelir.

Dilek tutmayı unutmayın…

Kahve fincanı soğuduktan sonra falcı fincanı yavaşça açar. Bazı durumlarda fincan tabaktan daha zor ayrılır. Bu durumda niyet edilen olayın gerçekleşmesinde çeşitli güçlükler olacağı ve edilen dileğin gerçekleşmesinin uzun zaman alacağı düşünülmektedir.

Fincan açılırken kişi bir dilek tutar. Falcı fincanı açar ve telvedeki şekilleri yorumlar. Birçok şeklin farklı anlamları vardır. Örneğin kuş bir haberi müjdemektedir; at, kısmettir. Yılan ise kötü bir insanın varlığına işaret eder. Yüzlerce sembolün, bakılan fala göre onlarca anlamı vardır. İyi bir falcı bu sembolleri duruma göre uygun şekilde yorumlayabilmektedir.

Fincanın iç kısmı kişinin hayatı hakkında her konuda bilgi verir. Ayrıca fincanın tabağında kalan telve ise haneyi sembolize eder. Fincanın içi yorumlandıktan sonra tabakta kalan telve yorumlanmaya geçilir. Tabak eğilerek telvenin fazlası fincana akıtılmaktadır. Bu arada kişi yeniden dilek tutmaktadır.. Tabaktan fincana akan damla hızlıysa dilek hemen gerçekleşecek, damla fincana düşmüyorsa dilek gerçekleşmeyecek anlamına gelir.

Tabakta kalan telvede yorumlandıktan sonra fal bakımı bitmiş olur. Bazı durumlarda fincanın fal baktıran kişi tarafından yıkanmasının falın çıkmasında daha etkili olacağı düşünümektedir. Fakat bu gelenek yaygın değildir ve şart koşulan bir durum değildir.